‎Kristina Veisserik Kappak: “Euroopa ja eriti Rootsi, on kõrbemaade pangaautomaat!”

0
988

Kristina Veisserik Kappak: Teate, armas rahvas, ma toon teile näiteid elust enesest.

Pole ma kunagi olnud poliitiliselt aktiivne või vaadanud viltu muust rahvusest inimeste peale. (Ainukeeelarvamus on nõuka ajal vanemate poolt sisse süstitud kommunistide mitte “laikimine”.)

Ja sattusin ma mingi aeg Rootsi, kõigepealt õppisin õhtukoolis keele ära, siis õppisin veel edasi ja siis läksin juba rootsi keelt piisavalt osates ka tööle.

Nii, ja mis on mulle selgeks saanud nii läbi töö kui ka kooli.. Niinimetatud “idabloki” inimesed eelkõige püüavad ise hakkama saada, nemad ei märatse tänavatel, ei sigatse kaaskodanike arvelt. Nemad elavad üldjuhul rahulikult oma elu ja lasevad teistel elada.

Hetkel, kui töötan ühes Skandinaavia kindlustusfirmas olen surmani õnnelik kui klient oskab mõnda muud keelt kui araabia või somaali keelt. Sest 1, mis neile on kuskil (ilmselt juba kodumaal) pealuu sisse taotud, on lause: “Mina tean oma õigusi, Sina, lahenda mu probleem. Ei huvita kuidas, just fix it.”

Ehk et Euroopa ja eriti Rootsi, on kõrbemaade pangaautomaat.

Mina keeldun selles eksperimendis osalemast. Pigem ma toetaks vee hankimist, hariduse ja korra loomisest just eelpool nimetatud “kõrgkultuuri” riikides. Pikk jutt.
Aga ei mugavuspagulastele. Ja inetu oleks nii nimetada eestlasi välismaal.